Muren van verraad

Coverafbeelding van: Muren van verraad

Trefwoord(en)
moord
gevangenis
ballet
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Violet is danseres en staat op punt om naar een prestigieuze school in New York te vertrekken. Ze is erg op zichzelf maar kan de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten.
Amber zit in een jeugdgevangenis. Op een stormachtige nacht springen alle sloten los. De uitgelaten bende meisjes weet niet goed wat ze nu moet. Sommigen willen ontsnappen, anderen wachten af.
Violet en Amber lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar er is een link en die zal allesbepalend zijn voor beide meisjes.

Deze bijzonder ingenieus opgebouwde thriller geeft de lezer een beeld van twee totaal verschillende werelden. Enerzijds is er Amber die in een jeugdgevangenis zit. Door haar ogen leert de lezer de andere gevangenen en hun dagelijks leven tot in de details kennen. Anderzijds is er Violet die als danseres een gouden toekomst tegemoet gaat. Maar zij is heel egoïstisch en erg op zichzelf ingesteld. Zij wil alles doen om zich naar de top te werken. Haar enige vriendin, Oriana, is enkele jaren geleden overleden. Zij was een natuurtalent terwijl Violet hard moet werken om het niveau van Orianna te evenaren.
Van deze beide meisjes wordt een heel nauwkeurig beeld geschetst. Het verhaal wordt verteld vanuit deze beide standpunten in de ik-vorm. De lezer kijkt dus als het ware mee door de ogen van beide meisjes en weet wat ze zien, zeggen, voelen, denken of doen.
De auteur speelt met de tijd, iets wat de lezer pas later in het verhaal zal duidelijk worden. Het geheel krijgt daardoor iets magisch-realistisch. Het wordt wel hyperrealistisch verteld en het geheel komt heel geloofwaardig over.
Het is uiteindelijk één van de nevenpersonages die een beslissende wending aan het verhaal zal geven en zodoende naar een verrassende ontknoping van het verhaal zal leiden die een vicieuze cirkel zal doorbreken of toch minstens zal aanpassen.
Bijzonder onderhoudend en intrigerend verhaal dat een geoefende lezer zeker zal kunnen boeien. Na het slot zal het zeker tot nadenken leiden over hoe de tijd gemanipuleerd werd.

Pol Van Damme - september 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Nova Ren Suma   

Uitgeverij
Karakter   


Jaartal
2015

ISBN
9789045209821

Aantal pagina's
346

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Walls Around Us

Vertaler(s)
Anne-Marieke Buijs