muk ziet ze groeien

Coverafbeelding van: muk ziet ze groeien

Trefwoord(en)
lente
groeien
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het is mooi weer. Muk de kleine hond en zijn vriendje Vlieg trekken naar buiten. Ze ontmoeten een rups die een vlinder gaat worden, zodat ze tussen de vlinders kunnen rennen. Muk vindt een gebroken ei, waar een kuiken in zat. Dat kuiken gaat een pauw worden. En de kleine kikkervisjes worden kikkers, zaadjes worden bloemen en kalfjes worden koeien. Dan vraagt Muk zich af wat hij later zal worden. Vlieg stelt hem snel gerust, hij blijft gewoon Muk.

Spelenderwijs leren kleuters samen met Muk hoe dieren kunnen veranderen terwijl ze opgroeien: de rups, het kuiken en het kikkervisje zijn daar mooie voorbeelden van. En natuurlijk vraagt Muk zich daarna af of hij ook gaat veranderen. Een vraag die de lezer ook aan het denken zet, waar dus nog wat over na te praten is, of verder op te zoeken.
De tekst is op rijm, per bladzijde staan 3 korte zinnen die allemaal rijmen. Heel prettig om voor te lezen dus. De illustraties zijn erg verzorgd, met fijne lijnen en zachte kleuren. De kleine hond valt goed op en staat telkens centraal. Door een witte achtergrond zonder overbodige details springen alle personages nog meer in het oog. Ze palmen de pagina’s in en nemen je mee doorheen het verhaal.
Een vrolijk lenteboek vol speelse diertjes.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Haayema   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2022

ISBN
9789047630081

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99