Muis in huis!

Coverafbeelding van: Muis in huis!

Trefwoord(en)
muizen
jagen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Meneer Baas en Meneer Bol zijn muizenvangers. Ze zijn net aangekomen bij een huis waar een muis verjaagd moet worden. Meneer Bol gaat in het huis overal muizenvallen plaatsen, maar de muis is slim en trapt nergens in. Wanneer Meneer Bol gaat kijken of de muis gevangen is, loopt hij zelf in al de muizenvallen. Dan moet Meneer Bol een kat gaan zoeken, maar hij komt terug met een hond. Die let natuurlijk niet op muizen, alleen op inbrekers. En hij denkt dat Meneer Bol, die weer komt kijken of de muis gevangen is, een inbreker is. Daarna proberen ze nog met een tijger en een olifant de muis te verjagen. Maar dat loopt slecht af…voor het huis.

Een heerlijk gek verhaal over domme muizenvangers en een slimme muis. Elke keer opnieuw mislukt het plan van de muizenvangers, tot grote pret van de lezers. Ook al is het snel voorspelbaar dat de pogingen van de muizenvangers gedoemd zijn om te mislukken. Maar dat maakt het juist zo grappig. Met uiteraard een spectaculair einde. Het is duidelijk: deze muizenvangers moet je nooit laten langskomen om een muis te verjagen.
De tekst is bondig en beperkt zich tot de essentie. Daarbij horen expressieve illustraties die al snel de komische kant van het verhaal naar voor brengen. Strakke lijnen en een frisse lay-out zorgen voor een verrassend voorleesverhaal.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Russell Ayto

Illustrator
Russell Ayto

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2020

ISBN
9789053417850

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mouse in the House

Vertaler(s)
Ineke Ris