Morgenster – De Mars Trilogie, deel 3

Coverafbeelding van: Morgenster – De Mars Trilogie, deel 3

Trefwoord(en)
sciencefiction
machtsstrijd
ruimte
revolutie

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Darrow is gebroken door zijn vijanden en verraden door een aantal vrienden. Toch zijn er die de hoop niet opgeven. Met die getrouwen ontketent Darrow een opstand tegen de almacht van de Gouden. Hij krijgt bondgenoten maar wordt ook in het nauw gedreven en lijdt heel wat verliezen. Zal hij uiteindelijk zijn doel kunnen bereiken, de droom van zijn vrouw?

Dit is het derde deel uit de Mars-trilogie en een dikke pil om weg te lezen. Het verhaal gaat verder waar het vorige deel eindigde. Ook nu blijven machtsstrijd, intriges, manipulatie en politieke strategieën een belangrijk onderdeel van de weg die Darrow zal volgen. Nog meer dan in het vorige deel voelt Darrow zich schuldig aan het opofferen van zovele mensen die in de strijd verloren gaan. Enkele heroïsche veldslagen tussen ruimtevloten in de immense ruimte van het zonnestelsel tarten het bevattingsvermogen van de lezer en zijn moeilijk voorstelbaar.
Net zoals in de vorige delen wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van Darrow, in de ik-vorm. Daardoor ervaart de lezer de gebeurtenissen net zoals Darrow ze ervaart. Maar daarnaast krijgt de lezer ook al zijn emoties mee, zijn angsten en twijfels. Hoe hij denkt over zijn vrienden – en vijanden – en wat hij voelt bij al zijn beslissingen. Maar ook nu weer is het jammer dat een redacteur hier en daar doorheen het verhaal schrijffouten over het hoofd heeft gezien.
In een spectaculaire finale wordt een blik gegeven op een nieuwe en hopelijk andere toekomst, maar het blijft een min of meer open einde. Waarbij de lezer alleen maar kan hopen dat alle offers de moeite waard zijn geweest.
Een trilogie die staat als een huis!

Pol Van Damme - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Pierce Brown   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Mars trilogie

Jaartal
2017

ISBN
9789024571000

Aantal pagina's
620

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Morning Star

Vertaler(s)
Carla Hazewindus