Morgen is er weer een dag

Coverafbeelding van: Morgen is er weer een dag

Trefwoord(en)
kansen
hoop
gevoelens
boos

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Soms weet je niet wat te doen met de emoties die je voelt. Dan ga je roepen, dwars liggen of met dingen gooien. Vaak voel je je meteen daarna al schuldig en weet je dat je een fout hebt gemaakt. Maar gelukkig kan je fouten meestal goed maken en morgen is er weer een dag vol nieuwe kansen.

Wat zitten er veel gevoelens in een klein kinderlijf. Wanneer die tot ontploffing komen, is er na een wilde storm ook een moment van rust en berouw. Op zo’n moment beseft een kind dat hij fout gehandeld heeft en wil hij het vaak weer goedmaken. Maar dat is best moeilijk en ook een beetje eng.
Morgen is er weer dag is een boek vol hoop en troost. Het helpt kinderen in te laten zien dat er veel manieren zijn om iets goed te maken. Dat je altijd opnieuw kan beginnen maar vooral dat je altijd, en dan bedoel ik echt altijd, geliefd bent. Ook als je net iemand pijn hebt gedaan of heel erg hard gegild hebt. Eén van de moeilijkste dingen in het alledaagse leven van ouders is op een zachte manier omgaan met de heftige gevoelens van je kind. Vaak vergeet je wat er achter baldadig gedrag schuil gaat en voel je je boos worden. Morgen is er weer een dag helpt dus niet alleen kinderen moed te geven om het goed te maken maar ook ouders om even door de ogen van hun kind te kijken. Ze zien hoe zo’n klein mensje hele heftige gevoelens ervaart en bang is dat een ‘foute’ reactie hen zal blijven achtervolgen. Wie weet helpt het je om tijdens een volgende uitbarsting even afstand te kunnen nemen en te bedenken wat er achter het lastige gedrag zit. Of misschien ook niet, ook ouders zijn menselijk. Het kleurrijke prentenboek is divers en inclusief en helpt om samen, kind en ouder, mild te zijn voor onszelf. Want hoe moeilijk vandaag ook was, Morgen is er weer een dag.

Mathilde Lemm - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Davina Bell

Illustrator
Allison Colpoys

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2022

ISBN
9789464291674

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Tomorrow is a Brand-New Day

Vertaler(s)
Esohe Weyden