Morgen durf ik alles

aanrader Coverafbeelding van: Morgen durf ik alles

Trefwoord(en)
poëzie
durven
fantasie
emoties
angsten

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Deze kleurrijke, (letterlijk) grootse poëziebundel is een knap voortvloeisel uit de voorstelling ‘Superslow’ van BonteHond, een jeugdtheatergezelschap uit Nederland.
‘Superslow’ is een voorstelling voor peuters over nieuwe dingen ontdekken en uit je comfortzone breken. Iets waar zij best goed in zijn, maar hun ouders soms wat minder… Met heel veel liefde willen ouders hun kinderen beschermen, maar zij ontdekken zo graag de wereld en het onbekende. Zij zijn zoveel stoerder dan hun ouders verwachten…
De diverse gedichten in deze bundel sluiten daar perfect bij aan.
Kinderen maakten na de voorstellingen expressieve, kleurrijke tekeningen, die op hun beurt inspiratiebron waren voor een team van 7 schrijvers. Het resultaat zijn 26 sprankelende gedichten die zowel leuk zijn om (luidop) te lezen als om te memoriseren en ermee te ‘spelen’.
Binnen het thema ‘voor iedereen die weleens bang is’ – tevens het opschrift van het boek – lees je over kinderen van glas die rollend door de dag gaan, over microfoonijsjes, over gilletjes van angst die in je keel wonen, over bloedcellen die de buitenkant van je lichaam wel eens willen zien, over stoere Mario, over hoe je een monster kan doen verdwijnen, over verdriet en huilen dat klinkt als zingen, en over zoveel meer.
De afwisseling, de verschillende stijlen en de ongeremde fantasie geven al deze gedichten iets bijzonders. Emoties vliegen alle kanten op en herkenbaarheid is de grote troef!
BonteHond ging voor deze bundel niet over één nacht ijs. Het grote formaat ervan (34cm x 25cm) en de puntgave vormgeving door Zindzi Witte van ‘Zwart Werk’ maken van elke pagina haast een poster die je zou willen ophangen. De kleurrijke prenten zijn parels van kunstwerken die met gemak buiten de lijnen kleuren en een rijke fantasie koppelen aan imponerende beelden, zowel abstract als figuratief.
Dit is duidelijk een boek dat je best niet in de boekenkast plaatst, maar dat liefst ergens in huis rondslingert om er vaak in te grasduinen.
Zoveel schoonheid en innemende woorden, dat kunnen wij alleen maar ten stelligste aanraden! 

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Emma van Hooff   
Eva Gouda   
Judith Faas
Maxine Palit de Jongh
Rosa Schogt
Sem Anne van Dijk   
Sulayman el Mathari

Illustrator
diverse

Uitgeverij
International Theatre & Film Books   


Jaartal
2021

ISBN
9789064039140

Aantal pagina's
42

Prijs
€14,95