Moordgids voor lieve meisjes

aanrader Coverafbeelding van: Moordgids voor lieve meisjes

Trefwoord(en)
detective
spanning
moord
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

De zeventienjarige Pippa wil voor een schoolproject een vijf jaar oude moordzaak onder de loep nemen. Daarvoor gaat ze alle personen die dicht of ver iets met de betrokkenen te maken hebben gehad, interviewen. Al gauw merkt ze dat er een aantal zaken niet kloppen met wat algemeen wordt aangenomen. En als ze daarenboven zelf ook nog bedreigingen ontvangt om de zaak te laten rusten, vermoedt ze dat de echte moordenaar nog leeft. Kan ze hem of haar ontmaskeren? Of is ze zelf in gevaar?

Dit minutieus uitgewerkt verhaal over de speurtocht van Pippa houdt de lezer in de ban tot op het einde. Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Pippa. Soms zijn er transcripten opgenomen van de interviews die ze afnam. Ook haar notities over de voortgang van haar project worden weergegeven. Beide staan dan in een veel kleinere letter. Samen met de gebeurtenissen die ze meemaakt of de acties die ze onderneemt, ontrafelt ze stukje voor stukje het mysterie rond de oude moordzaak.
De verschillende personages worden nauwgezet beschreven, gezien door de ogen van Pippa. Ze komen allemaal heel herkenbaar en erg realistisch over. Ook de dialogen, interviews en telefoongesprekken zijn vlot en nergens geforceerd of stuntelig. Pippa zelf blijkt een echte doorzetter te zijn, maar heeft ook haar twijfels en gaat er op een bepaald moment zelf bijna onderdoor.
Het verhaal gaat ook dieper dan enkel het detective-element. Te snel genomen oordelen, vooroordelen en racisme in de dorpsgemeenschap vormen een belangrijk onderdeel van het verhaal.
Een niet te missen boek voor liefhebbers van spannende detectiveverhalen!
Een aanrader.

Winnaar van de Leesjury 2021-2022 in groep 7 (16-18 jaar).

Pol Van Damme - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Holly Jackson

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021422435

Aantal pagina's
443

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Good Girl’s guide to Murder

Vertaler(s)
H.C. Kaspersma