Moord met een geurtje

Coverafbeelding van: Moord met een geurtje

Trefwoord(en)
kunst
detective
Gent
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

De opa van Frederik is plots overleden. Frederik, die bij zijn vader in Italië woont, komt terug naar Gent voor de begrafenis. Daar krijgt hij een geheimzinnige envelop in handen gestopt. Die bevat informatie over het gestolen paneel van Het Lam Gods, het stokpaardje van zijn opa. Er zit een brief bij waarin zijn opa hem vraagt het onderzoek voort te zetten. Hij waarschuwt Frederik in de brief maar weinig mensen te vertrouwen. De informatie bevat ook heel wat raadsels die Frederik moet zien op te lossen. Samen met Margot, dochter van de hoofdredacteur van de plaatselijke krant, wil Frederik de zaak ophelderen. Maar er blijkt meer aan de hand en er valt een tweede dode, en een derde… Frederik en Margot vrezen voor hun leven.

Dit detectiveverhaal handelt eigenlijk over een kunstzwendel die Frederik en Margot op het spoor komen. De alwetende auteur geeft de lezer net zoveel informatie als ze zelf wil zodat de spanning aanwezig blijft en de lezer aandachtig. Er zitten wel enkele toevallig toevalligheden in het verhaal, maar ze storen niet echt.
De personages van Frederik en Margot zijn behoorlijk beschreven en voor lezers uit Gent en omgeving zijn de plaatsen waar alles zich afspeelt zeker herkenbaar.
Een detectiveverhaal waarbij de slechteriken aanvankelijk Frederik en Margot telkens een stap voor zijn. Maar uiteindelijk zullen ze tegen de lamp lopen.
Eind goed al goed en Frederik heeft er een nieuwe vriendin bij.
Ontspannende lectuur voor tussendoor waarbij de lezer zelf weinig moet denken, dat doen Frederik en Margot wel voor hem.

Pol Van Damme - oktober 2010

Zoek op bib.be

Auteur
Hilde E. Gerard   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2010

ISBN
9789059083707

Aantal pagina's
176

Prijs
€16,50