Monsterlijke microben

Coverafbeelding van: Monsterlijke microben

Trefwoord(en)
virussen
ziekte

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In vijf grote hoofdstukken wordt uitgelegd wat microben zijn, welk nut ze hebben en hoe we er ons tegen kunnen beschermen (of niet). Elk hoofdstuk is dan onverdeeld in onderwerpen die over een dubbele pagina worden uitgewerkt. Op het einde van elk hoofdstuk is een kleine ‘quiz’ waarin de lezer kan nagaan of hij/zij de informatie heeft opgenomen. Achteraan worden de oplossing ervan gegeven. Eveneens achteraan staan enkele proefjes over microben (en mét microben) die de lezer zelf kan uitvoeren.

Er valt heel wat te lezen in dit informatieve boek. Er staan geen foto’s bij de informatie, maar wel heel leuke illustraties die in verband staan met de tekst.
De teksten zelf zijn heel verduidelijkend en heel gemakkelijk te lezen. Je hoeft geen bolleboos te zijn om alles over microben te begrijpen. Dikwijls worden vergelijkingen gemaakt om iets duidelijk te maken en die zijn heel goed gevonden en voor de jonge lezer erg makkelijk in te beelden omdat er zeer herkenbare situaties worden gebruikt. Menig volwassene zal nog een duidelijker beeld krijgen over microben bij het lezen van deze informatie. Het geheel is erg verhelderend!
De korte kennisquiz op het einde van elk hoofdstuk haalt nog eens belangrijke elementen uit het hoofdstuk aan.
De proefjes achteraan zullen experimenterende kinderen zeker aanspreken. Beslist de moeite waard!

Met de heersende pandemie van het Coronavirus is deze hernieuwde en aangevulde uitgave bijzonder actueel. Met medewerking van Professor Marc Van Ranst.

Pol Van Damme - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Geert Bouckaert

Illustrator
Sebastiaan Van Doninck   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401471220

Aantal pagina's
64

Prijs
€14,99