Monsterjagen voor beginners

Coverafbeelding van: Monsterjagen voor beginners

Trefwoord(en)
monsters
jagen
humor
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Wanneer Jacks vader verdwijnt, duikt plots tante Brunilda op om voor Jack te zorgen. Maar Jack heeft nog nooit van haar gehoord en vindt haar erg raar. Wanneer ze een poosje later bedreigd wordt door een Oger die haar wil opeten, slaagt Jack er in om de Oger uit te schakelen. Zo ontmoet hij Stuip, een monsterjager die al tweehonderd jaar op monsters jaagt en een opvolger zoekt. Jack is stomverbaasd. Bestaan monsters echt? Samen met Stuip gaat hij op pad, want er is iets raars aan de hand in de monsterwereld. Ondertussen vraagt Jack zich af of hij ooit zijn vader zal terugvinden.

Dit hele avontuur wordt verteld vanuit het standpunt van Jack. Het start met zijn voorgeschiedenis, hoe hij leefde voor al die rare dingen gebeurden. Zijn verbazing verandert al snel in nieuwsgierigheid. Hij is avontuurlijk en moedig dus gaat hij mee op pad met Stuip. Samen beleven ze hilarische avonturen, waarbij ze uiteindelijk ook zelf even moeten veranderen in Ogers.
Het hele verhaal leest erg vlot en heeft levendige, grappige dialogen. Ook de illustraties zijn erg levendig en grappig. Ze vullen de fantasierijke wereld van de auteur mooi aan. Af en toe vind je onderaan de pagina nog een voetnoot, een vrolijke knipoog. Aan humor geen gebrek in dit spannende monsterverhaal.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ian Mark

Illustrator
Louis Ghibault

Uitgeverij
HarperCollins   


Jaartal
2022

ISBN
9789402711615

Aantal pagina's
296

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Monster Hunting for Beginners

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels