Monsterhaai – Dolfje Weerwolfje, deel 25

Dolfje Weerwolfje en zijn familie zijn samen met Noura en haar moeder op vakantie op een tropisch eiland. Toch durft niemand gaan zwemmen want er zou een gevaarlijke grote, witte haai in zee zitten. Dolfje gelooft er niets van, tot hij met Noura ’s nachts, wanneer ze weerwolven zijn, met een bootje op zee gaan varen. Ze worden aangevallen door de monsterhaai en kunnen op het nippertje ontsnappen. Maar dan ontdekken ze dat de monsterhaai eigenlijk een betoverde jongen is. Een heks heeft een fout gemaakt tijdens een betovering en wil die fout niet toegeven. Hoog tijd voor Dolfje en Noura om die jongen te helpen en de heks een lesje te leren. Maar die is veel gevaarlijker dan ze dachten…

Dit is reeds het 25e avontuur van Dolfje Weerwolfje. Hij belandt weer in een gevaarlijk avontuur, dat alleen maar tot een goed einde kan komen met de hulp van zijn familie en Noura. Er zit zoals steeds heel wat spanning in het verhaal, vooral bij de aanvallen van de monsterhaai en de belevenissen met de gevaarlijke heks. Maar natuurlijk ontbreekt de humor niet, zoals met Dolfjes stiefvader die steeds ‘anders’ wil doen. Dolfje is vindingrijk en moedig, nooit te beroerd om iemand te helpen ook al is het gevaarlijk. Dat maakt hem het ideale hoofdpersonage voor deze spannende avonturen.
Het verhaal wordt begeleid door heel veel kleurrijke illustraties. Zo komen Dolfjes avonturen helemaal tot leven. De cover oogt spannend en is tegelijk een knipoog naar de film Jaws. Zelfs in de tekst zit een verwijzing naar die film, wanneer Dolfje zegt dat ze een grotere boot nodig hebben. Een knipoogje naar de volwassen voorlezers.

Mik Ghys - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Dolfje Weerwolfje

Jaartal
2023

ISBN
9789025884642

Aantal pagina's
183

Prijs
€16,99