Monsterdieren

Coverafbeelding van: Monsterdieren

Trefwoord(en)
monsters
fabelwezens

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Na een inleiding over mensen die op zoek zijn naar bijzondere dieren en de manier waarop ze dat doen, volgen zes hoofdstukken waarin bepaalde dieren worden besproken: eenhoorns en draken – Yeti – Reuzenslangen – Gevleugelde giganten – Reuzeninktvis – Nessie. Het boek sluit af met een stukje over hoe het nu verder moet of kan.

De verschillende dieren worden op een ernstige manier beschreven. Wat er in het verleden over is verteld of verschenen en wat de wetenschap er over denkt. Ook de twijfels, de verzinsels en het ontkrachten van de meeste mythes over deze dieren worden aangehaald. Er wordt absoluut niet lacherig over gesproken of aangebrachte elementen belachelijk gemaakt. Integendeel, de auteurs trachten na te gaan wat er van de beschikbare informatie waar is en wat er verzonnen kan zijn. Of waar er nog steeds twijfels over bestaan.
Er staan heel wat afbeeldingen en foto’s bij de teksten. Bij het snel doorbladeren van het boek krijgt de lezer het idee dat er heel veel zal moeten gelezen worden, maar de teksten zijn zo duidelijk en aangenaam om te lezen dat de hoeveelheid tekst geen enkel probleem vormt.
Het boek verschijnt tegelijkertijd met een tentoonstelling over Monsterdieren in het Teylers Museum in het Nederlandse Haarlem. Wie geïnteresseerd raakt bij het lezen van het boek, zal zeker ook een kijkje willen gaan nemen op de tentoonstelling.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Bakels Jet   
Anne-Marie Boer

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2018

ISBN
9789047625186

Aantal pagina's
93

Prijs
€17,99