Monster Max en de vergeetmuts

Max is speciaal. Wanneer hij een boer laat, verandert hij in een groot harig monster. Dan wil hij rennen, springen, brullen en veel eten. Om weer een gewone jongen te worden, moet hij niezen. Als hij zin heeft om te veranderen in een monster, eet hij iets waardoor hij moet boeren. En als hij het beu is, niest hij even. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd. Maar soms gaan het boeren en niezen per ongeluk, wat voor vervelende situaties kan zorgen. Op een dag beslist hij dat hij in zijn monstergedaante alleen nog goede daden wil verrichten. Geen deugnieterijen meer. Maar plots staat er een rare jongen voor zijn deur, Pepijn, die op zoek is naar een gemeen monster dat in de stad vandalenstreken uithaalt. Max weet dat hij dat niet doet, dus moet er een ander monster rondlopen. Terwijl hij Pepijn probeert kwijt te raken, gaat hij op zoek naar het monster. Maar het is pas wanneer hij leert samenwerken met Pepijn dat hij het mysterie kan oplossen.

Dit grappige avontuur spreekt tot de verbeelding. Niets is zo leuk als af en toe in iets anders veranderen. Dat dat kan door te boeren en te niezen is natuurlijk erg grappig. En dat het monster veel weg heeft van een gigantische knuffelbeer, maakt het verhaal niet te griezelig, integendeel. Het hoofdpersonage is een vrolijke, vindingrijke jongen met goede bedoelingen. Maar ook Pepijn, die eerst als een lastig ventje opgevoerd wordt, blijkt een interessante handlanger.
Het verhaal leest vlot en zit vol grappige situaties. De illustraties sluiten hier mooi bij aan, ze versterken de humor van de tekst.
Dit verhaal zou nog wel eens een vervolg kunnen krijgen, want het einde geeft daarvoor een mooie aanzet.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Robin Bennett

Illustrator
Tom Tinn-Disbury   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2022

ISBN
9789464530025

Aantal pagina's
163

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Monster Max and the Bobble Hat of Forgetting

Vertaler(s)
Ingrid Buthod-Girard