Monster in mijn huis

Coverafbeelding van: Monster in mijn huis

Trefwoord(en)
monsters
humor
zoeken
ontdekken
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De auteurs van dit hilarische prentenboek vol monsters zijn het Australische komische duo ‘The Umbilical Brothers’ dat bestaat uit David Collins en Shane Dundas. Zij zijn internationaal gekend en gegeerd en hebben nu dus ook een prentenboek ‘gepleegd’.
Daarin bezoeken we alle kamers van het huis, want overal zijn er sporen van een monster te vinden. Maar wie is eigenlijk het monster? Want het huis wordt bewoond door vele monsters in alle gedaantes en met de meest komische uiterlijkheden: monsters met één oog, met poliepen, monsters zo groot dat je alleen de harige poten ziet, slurpende en kwijlende monsters, en nog veel meer. Je zal het boek helemaal moeten uitlezen/-kijken als je wil weten wie het echte monster eigenlijk wel is. En dan keer je met plezier terug om alle sporen te ontdekken in elke kamer.
Dit prachtige prentenboek vol groteske humor bulkt van de fantasie. De omkering van wie het monster eigenlijk wel is maakt het geheel origineel en verfrissend. Terwijl je doorheen het boek bladert lees je de fijne tekst op rijm (voor) die al even grappig is als de prenten zelf.
Die prenten zijn oogverblindend mooi en sfeervol. Het huis dat je bezoekt hoort echt wel in een andere wereld, terwijl de herkenning met de realiteit ook stevig aanwezig is. De versmelting van die beide werelden maakt dit geheel tot een originele nieuwkomer. De Nederlandse illustrator Johan Potma heeft een ongebreidelde fantasie en tekent en schildert prenten en monsters vol details en met een rijke expressie. Op zijn haast filmische prenten valt heel wat te ontdekken!
Hij nam ook de vormgeving op zich, wat resulteerde in een prachtig en aantrekkelijk geheel. Met de bruinige pagina’s, de vele vlekken her en der, de met tape herstelde pagina’s, … Echt een geheel waarin monsters ‘thuis’ zijn!
En het monster zelf?… Zie en ontdek!

Eric Vanthillo - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
The Umbilical Brothers   
David Collins
Shane Dundas

Illustrator
Johan Potma   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2022

ISBN
9789021461687

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A monster in my house

Vertaler(s)
Marieke Woortman