Monster in je hoofd

Coverafbeelding van: Monster in je hoofd

Trefwoord(en)
ruzie
monsters
helpen
ouders

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Volgens Tess zit er een monster in het hoofd van haar mama en papa. Het maakt hen verdrietig en kwaad. Ze maken er ruzie door. Tess wordt er verdrietig van. Ze wil het monster wegjagen en bedenkt een plan. Misschien heeft het monster honger? Ze verzamelt eten in de keuken en brengt dat naar de slaapkamer van haar ouders. Daar vraagt ze het monster om haar ouders gerust te laten. Die kijken haar verbaasd aan. Daarna brengt Tess haar leukste speelgoed naar het monster. En ze brengt haar boeken mee om een verhaaltje voor te lezen. Ze verkleedt zich zelfs om vrienden te worden met het monster. En stilaan gaat het beter met haar ouders.

Voor Tess is de ruzie van haar ouders een groot monster dat ze moet verslaan. Of eten geven, voorlezen en er zelfs vriendjes mee worden. Tess’ pogingen om het monster te verslaan ontroeren haar ouders zo dat ze beseffen dat ze fout bezig zijn. De actie van Tess heeft succes.
Door de ruzie van haar ouders als monster voor te stellen, wordt alles erg concreet. Zo’n monster kan je wegjagen. Of als dat niet lukt, er vrienden mee worden. Zo kan je ervoor zorgen dat je ouders er geen last meer van hebben. Het is een originele visie op het oplossen van ruzies.
De tekst leest vlot voor en bouwt op naar een verlossend einde. De illustraties zijn speels en fantasievol. Tess en haar knuffels beheersen de pagina’s en kunnen zo het monster aanpakken.
Een verfrissende kijk op het oplossen van ruzies.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Hong Cuili

Illustrator
Lisa Brandenburg   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2021

ISBN
9789044843057

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95