Mol gaat naar zee

Coverafbeelding van: Mol gaat naar zee

Trefwoord(en)
zee
watervrees
strand
spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het is heerlijk weer. Mol en Muis gaan naar zee. Ze zetten hun parasol op het strand en gaan een ijsje halen. Daarna wil Muis gaan zwemmen maar Mol durft niet. Hij wil liever in het zand spelen. Muis probeert Mol te overtuigen om mee in het water te gaan. Maar Mol durft zelfs niet pootjebaden. Dan bouwen ze een groot zandkasteel met een mooie slotgracht. Wanneer het water opkomt en door de gracht stroomt, staat Mol plots in het water. Nu durft hij wel in zee.

Dit vrolijke strandverhaal draait om een herkenbaar gevoel. Niet iedereen is gek op de zee, sommige kinderen worden ook afgeschrikt door dat grote water. En de golven. Muis heeft begrip voor de angst van Mol. Eerst probeert ze te helpen door stap voor stap het water in te gaan, maar wanneer dat niet lukt, doet ze geen moeite meer. Ze weet wel dat het vanzelf in orde zal komen. En inderdaad, al spelend komt Mol toch in het water terecht en wil daarna nog meer in zee.
De kleurrijke illustraties zorgen voor een warm en zomers verhaal. De twee hoofdrolspelers zijn vrolijke, grappige figuurtjes vol speelsheid. De tekst leest vlot voor en speelt met rijm. Dat zorgt voor een prettig voorleesritme.
Een zonnig en speels strandverhaal.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Marieke van Hooff

Illustrator
Henk van der Gugten   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2021

ISBN
9789059249783

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,50