Mohammed

Coverafbeelding van: Mohammed

Trefwoord(en)
geloof
informatie
samenleven

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Na een voorwoord volgen vijf grote delen die een aantal verhalen bevatten over het leven van de profeet Mohammed: Mohammed de wees – Mohammed de betrouwbare – Mohammed de profeet – Mohammed de leider – Mohammed de verbinder. Een nawoord, een bibliografie, een tijdlijn van het leven van Mohammed en een namenlijst vervolledigen het boek.

Dit boek vertelt het verhaal over Mohammeds leven. Van zijn kindertijd en het moment dat hij profeet werd tot vlak na zijn overlijden.
Doorheen de verhalen leert de lezer Mohammed kennen en hoe hij de boodschap van God aan de mensen verduidelijkte en zo de mensen inspireerde om zich te verbinden in de islam. Een aantal keren wordt een vers uit de Koran aangehaald omdat dit een verband heeft met het net vertelde verhaal.
De verhalen zijn in een makkelijk leesbare stijl geschreven en ondanks het grote aantal pagina’s heeft de lezer niet de indruk een dik boek te zitten lezen. Dat heeft ook te maken met de fijne, kleurige en gevoelige illustraties die heel wat van de verhalen aanvullen.
Het boek geeft de jonge (en ook minder jonge) lezer een heel goed beeld van hoe Mohammed leefde en hoe hij de mensen inspireerde om zich bij de islam aan te sluiten. De verhalen zijn verhelderend voor alle jongeren die iets meer over het leven van Mohammed willen weten. Zo zullen ze ook ontdekken dat er heel wat verhalen over profeten ook een band hebben met de Joodse en Christelijke traditie.
Mooi verzorgde uitgave die op een waardevolle manier het leven van de profeet Mohammed verwoordt. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Petra van Helden

Illustrator
Els van Egeraat   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2024

ISBN
9789021684987

Aantal pagina's
249

Prijs
€25,99