Mo en Tijger gaan naar school

Coverafbeelding van: Mo en Tijger gaan naar school

Trefwoord(en)
school
huisdieren
speuren
schooluitstap
trouwen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Mo’s beste vriend is zijn hond Tijger. Tijger is niet zomaar een hond, het is een echte speurhond. Zo vindt hij bij het uitlaten een sleutelbos en kan de eigenaar ervan opsporen. Daardoor is Mo er ook zeker van dat Tijger de sleutels van de juf uit de school kan halen wanneer ze zichzelf en de leerlingen buitengesloten heeft. En wanneer er tijdens de bruiloft van juf Agnes en meester Bas iets gestolen wordt, kan Tijger de dief achtervolgen en de gestolen schaal terugbrengen. Zelfs tijdens de schooluitstap, waar hij eigenlijk niet bij mag zijn, zorgt Tijger ervoor dat een verloren klasgenootje teruggevonden wordt. Dus kan het niet anders dan dat Mo op dierendag als favoriete dier Tijger kiest. Of niet?

In dit speelse groeiboek (van AVI E3 tot E5) volg je de vrolijke belevenissen van Mo en zijn hond Tijger. De vijf verhalen in dit boek lopen op in leesniveau. Zo lees je steeds moeilijkere verhalen. Die spelen zich allemaal af op school, of hebben iets met school te maken. Maar ook Mo’s familie en vrienden spelen een rol in deze verhalen.
Naast de eenvoudige en vlot leesbare tekst zijn er ook veel kleurrijke, pittige illustraties die de belevenissen van Mo en Tijger extra aantrekkelijk maken.
Een vrolijk en speels groeiboek voor jonge lezers.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Elisabeth Mollema

Illustrator
Gertie Jaquet   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2023

ISBN
9789048868148

Aantal pagina's
137

Prijs
€17,99