M’n opa

Coverafbeelding van: M’n opa

Trefwoord(en)
grootvaders
plezier
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

M’n opa, m’n opa, m’n opa, in heel Europa was er niemand zoals hij. … In heel Europa, m’n eigen opa, niemand zo aardig voor mij.”
Deze woorden, en het ganse lied, werden eind jaren ’60 luidkeels meegezongen door velen, want het was een lied uit de befaamde Nederlandse serie van toen: ‘Ja zuster, nee zuster’. Met de woorden van Annie M.G.Schmidt op muziek van Harry Bannink.
Datzelfde lied werd in boekvorm uitgegeven, met de vrolijke prenten van Noëlle Smit.
Zij pakt met haar kleurrijke illustraties meteen de juiste sfeer: lieflijk, gezellig ouderwets en zeker niet doorsnee. Want de speelse opa met zijn grijze lokken wapperend in de wind, doet zaken die niet gewoon zijn: hij kookt voor een bende kinderen, hij trekt de bokkenwagen, hij rolt van de dijk af, hij speelt lijk, hij schaatst lustig over het ijs, in het circus speelt hij de gevaarlijke leeuw en bij het stierenvechten is hij zelf de stier. Kortom, een gouden opa als geen ander die ieder kind zich wensen zou.
En dat is ook wat dit boek zo aantrekkelijk maakt voor jong en oud: het hoge ‘wishfull thinking’-gehalte en een levensvreugde die van elke pagina afspat.

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
Noëlle Smit   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2016

ISBN
9789045119786

Aantal pagina's
32

Prijs
€9,99