Mission One – Team internet, deel 1

Coverafbeelding van: Mission One – Team internet, deel 1

Trefwoord(en)
avontuur
computers
dreiging
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Zeven jongeren worden geselecteerd om hun sterke ‘game-skills’. Zij zullen het moeten opnemen tegen het superbrein Medusa en zijn criminele organisatie. Niet in de fysieke wereld maar in de computerwereld. Daarvoor is een speciaal toestel ontwikkeld dat hen naar die wereld teleporteert. Ze komen terecht in een wereld van bits en bytes.

Liefhebbers van computergames zullen met dit verhaal hun hartje kunnen ophalen. In computerspelletjes is namelijk alles mogelijk. Lezers die een realistisch verhaal zoeken, gaan dat hier niet vinden.
Het verhaal begint vreemd. Eén van de geselecteerde jongeren wordt achternagezeten en doet er alles aan om te ontsnappen, waarbij de achtervolgende wagen zelfs in de prak wordt gereden. Maar dat heeft verder niets met het verhaal te maken. Waarom dit dan zo uitgebreid moest worden beschreven is totaal onduidelijk. En heeft men dit ook gedaan bij de andere geselecteerden?
Verder moeten de jongeren blijkbaar ook geen rekening houden met gezinsleden of anderen, want ze stappen zomaar mee in het avontuur.
In de digitale wereld is er ook een soort ‘engelbewaarder’ waarbij de jongeren steeds terecht kunnen. Waarom die de klus dan niet kon klaren, is al even onduidelijk.
Een verhaal over en in de computerwereld waarbij de lezer niet naar diepgang moet zoeken.
Liefhebbers van dit verhaal kunnen uitkijken naar een vervolg.

Pol Van Damme - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
R. Wade

Uitgeverij
Hamley Books   


Reeks
Team internet

Jaartal
2021

ISBN
9789463967709

Aantal pagina's
247

Prijs
€17,50