Missie afbreken

aanrader Coverafbeelding van: Missie afbreken

Trefwoord(en)
fantasievriendjes
afscheid
gevoelens

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Gozert, de onzichtbare tweelingbroer van Ties, heeft het moeilijk. Hij merkt dat Ties, de enige die hem kan zien, steeds minder tijd heeft om met hem te spelen en op avontuur te gaan. Daardoor wordt Gozerts wereld steeds kleiner en verliest kleur. Gozert ontdekt dat hij niet de enige is. Hij ontmoet Wes, die door zijn vriendin vergeten is, en Tamir, die geduldig wacht tot haar Marit niet meer verdoofd is door medicijnen en haar weer kan zien. Gozert beseft dat hij Ties moet loslaten, dat hij verder moet. Maar dat is een heel moeilijke stap, niet alleen voor Gozert maar voor iedereen die hem kent.

Dit derde verhaal over Gozert, die alleen door Ties gezien wordt, is indrukwekkend en diepzinnig. Het zijn niet Ties of zijn familie die nadenken over dood en afscheid, het is Gozert zelf, een niet levende jongen die toch bestaat. Maar hij merkt dat zijn bestaan bij Ties ten einde loopt. Dat wordt knap verbeeld door de verdwijnende kleuren en de grijze wereld waarin alles stilvalt. Gozert is nog steeds de naar avonturen zoekende fantast die kleur brengt in Ties’ leven. Maar hij wordt beperkt in zijn acties wanneer Ties steeds minder tijd voor hem heeft.
De sterke karaktertekeningen en de sfeervolle verbeelding van Gozerts leefwereld maken dit verhaal krachtig en intrigerend. Ook de treffende illustraties spelen daar een belangrijke rol bij.

‘Gozert’ werd in 2021 bekroond met de Gouden Griffel. Samen met de opvolger ‘Luna’ en deze ‘Missie afbreken’ worden Gozerts en Ties’ belevenissen en gevoelens prachtig in beeld gebracht. Deze boeken ontroeren, doen je lachen en zetten je aan het denken. Maar ze zijn vooral een uitnodiging om meer kleur in je leven te brengen en oog te hebben voor wie wat anders in het leven staat.

Mik Ghys - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Pieter Koolwijk   

Illustrator
Linde Faas   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047713869

Aantal pagina's
261

Prijs
€15,99