Misschien…

aanrader Coverafbeelding van: Misschien…

Trefwoord(en)
dieren
durven
luisteren
dapper
gevaar

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Mama aap moet even weg. Natuurlijk doet ze dat niet zonder haar 3 kleine aapjes te verwittigen dat ze niét naar de mangoboom mogen gaan. Want daar lopen gevaarlijke tijgers rond.
Zo begint dit kleur- en fantasierijke prentenboek vol humor en spanning.  En natuurlijk, wat absoluut niét mag is des te spannender om het toch te onderzoeken. Misschien kunnen ze er alleen maar naar kijken? Dat mag toch wel?… En die ene mango die zo lekker dichtbij ligt, misschien kunnen ze alleen die pakken? Dat mag toch wel?… Mmm, zo sappig en zoet, helemaal beneden liggen er nog veel. Zo lang ze geen tijgers zien, mogen ze misschien toch wel even naar beneden?… Zo verleggen ze keer na keer – misschien na misschien – grens na grens. En of dat goed afloopt? Dat ontdek je beter zelf…

De auteur en tevens tekenaar bouwt met zowel woorden als prenten vakkundig een spannend verhaal op met fijne herhalingen en een herkenbare, deugddoende humor. De bezorgde moeder en haar drie deugnieten die het zo goed menen maar het toch niet kunnen laten en zo stapje na stapje dichter bij het grote gevaar komen, zij zijn hoogst herkenbaar en toch vol fantasie. Met korte zinnetjes vertelt hij vlot het verhaal.
Maar het zijn vooral de prenten die uitblinken. Haughton heeft een heel eigen stijl: hij schildert vormen en componeert er beweeglijke figuren mee met een grote expressie op gekleurde achtergronden. Fel rood domineert het geheel, wat perfect de sfeer van gevaar oproept. De naïeve toon relativeert en verhoogt de humoristische laag in het geheel.
Een verzorgd uitgegeven en dankbaar boek voor hele kleintjes om keer na keer voor te lezen. En keer na keer zullen ze met grote schrik de tijgers opwachten. Zowel de aapjes als de toehoorders…
In al zijn eenvoud een terechte aanrader!

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Haughton   

Illustrator
Chris Haughton   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774189

Aantal pagina's
42

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Maybe...

Vertaler(s)
J.H. Gever