Mind, set, grow! – Inspiratiebox bij Kamp Bravo

Coverafbeelding van: Mind, set, grow! – Inspiratiebox bij Kamp Bravo

Trefwoord(en)
leren
durven
zelfvertrouwen

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

‘Mind, set, grow!’ is een educatief pakket bij de graphic novel ‘Kamp Bravo’ (zie https://pluizuit.be/boek/kamp-bravo/). Het is een pakket met een inspiratiegids voor leraren, 20 ‘fiches breinologie’, posters met illustraties vanuit het boek en een exemplaar van het boek. Daarnaast kan je via de website van De Eenhoorn workshops of lesvoorbereidingen per graad downloaden.

Projectonderzoekers van de hogeschool UCLL ontwikkelden deze ‘inspiratiebox’. In de inspiratiegids wordt de ‘mindsettheorie’ uitgelegd. Leerkrachten vernemen er hoe de leermotivatie van kinderen bepaald wordt door hun opvattingen of ‘mindset’, hoe onze hersenen zich voortdurend aanpassen (hersenplasticiteit) en hoe je meer op groei kan gericht zijn. Als je hierover praat en werkt met kinderen, voelen ze beter aan hoe herhalen, maar ook vallen en opstaan bij leren horen en kunnen ze meer moed vinden om uitdagingen aan te gaan (zoals Theo in het boek). De inspiratiegids wil leerkrachten motiveren om met die ideeën aan de slag te gaan, bijvoorbeeld aan de hand van de workshops en fiches. In de fiches wordt de werking van onze hersenen en het mechanisme van leren op maat van kinderen uitgelegd. Elk topic wordt in drie verschillende moeilijkheidsniveaus besproken. Per topic is er ook nog eens een fiche voor de leerkracht.

De box geeft zowel leerkrachten als kinderen op een enthousiaste manier inzicht in de mindsettheorie. De inspiratiegids is goed als inleiding, maar vooral de fiches zijn interessant. De uitleg op de fiches is to the point, goed geschreven en doordacht opgebouwd. De link met het boek zit er op een ongedwongen manier in (vooral door middel van illustraties). Het boek en het educatief materiaal maken samen de zinvolle boodschap sterker.

Marjolein Noé - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tinne Van Camp
Katrien Goossens

Illustrator
Melvin   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2018

ISBN
9789462913998

Aantal pagina's
32

Prijs
€42,00