Mike & Molly: Verstoppertje

Coverafbeelding van: Mike & Molly: Verstoppertje

Trefwoord(en)
kartonboek
flapjesboek
verstoppen
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

De schaapjes Mike en Molly spelen verstoppertje. Mike heeft zich verstopt op de boerderij en Molly gaat hem zoeken. Tijdens haar zoektocht vindt ze heel wat andere boerderijdieren. Pas na lang zoeken lukt het haar om Mike te vinden.

In dit flapjesboek gaan kleuters mee op zoek naar de verstopte Mike. Op elke dubbele bladzijde kan hij verstopt zitten op verschillende plekken, achter flapjes. Wanneer het flapje geopend wordt, zit er een ander dier, en wordt de naam en het geluid dat dat dier maakt vermeldt op de achterzijde van het flapje. Zo wordt de woordenschat rond boerderijdieren uitgebreid.
Op elke prent staat ook een zoekopdracht. Er zitten 4 dieren in de prent verstopt, die de kijker kan vinden zonder flapjes te openen. Zo zorgt dit boek voor heel wat interactie: dieren zoeken, flapjes openen, dieren benoemen en geluiden nadoen. De stevige kartonnen pagina’s laten peuterhanden zelf vlot bladeren. De illustraties zijn heel duidelijk en herkenbaar, met een klare lijn en zachte kleuren. De tekst beperkt zich tot de vraag waar Mike verstopt kan zitten. En meer moet dat ook niet zijn, dat is immers de rode draad doorheen dit speelse boek.
Een vrolijk verstoppertjeboek met dieren achter flapjes.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
René Noorderveen

Illustrator
Anet van de Vorst   

Uitgeverij
Witte Leeuw   


Jaartal
2022

ISBN
9789493236288

Aantal pagina's
10

Prijs
€16,99