Mijn zusje is een diplodocus

De geboorte van een zusje of een broertje is vaak een ingrijpende gebeurtenis voor het andere kind in het gezin. Zo ook in dit bijzondere prentenboek dat de realiteit benadert met veel fantasie.
Zusje is geboren en broer is blij en enthousiast. Maar gaandeweg wordt het wel wat moeilijker en weet de jongen niet altijd goed hoe hij met zijn zusje moet omgaan. Mag zij dan alleen maar melk uit de borst? En waarom heeft zij haar eigen speelgoed? … Grote broer zijn is niet altijd leuk. Fijn dat hij zich kan transformeren in een woeste tyrannosaurus met een diplodocus als zusje. Een diepgaand onderzoek dringt zich op. En als hij dan in haar ogen kijkt…

Dit vertederende prentenboek in een dankbaar oblong-formaat komt tegemoet aan elk gezin waar de geboorte van een nieuw kindje centraal staat en hoe de oudere broer of zus dit ervaart. Het verhaal ontwikkelt zich gestaag en is herkenbaar. Maar de makers overstijgen met gemak het herkenbare en geven het een rijkelijk fantasierijke toets. De kleurrijke prenten zijn pareltjes: eenvoudig en toch vol details die je met plezier ontdekt. Het voortdurend verleggen van de focus en de wisselende perspectieven zorgen ervoor dat je blijft kijken en dromen van de situaties die zich voordoen.
Een originele uitgave die best wel eens een klassieker zou kunnen worden…

Eric Vanthillo - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Aurore Petit

Illustrator
Aurore Petit

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2023

ISBN
9789492986566

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
La petite soeur est un diplodocus

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg