Mijn wereld in het klein

Coverafbeelding van: Mijn wereld in het klein

Trefwoord(en)
fotograferen
fantasie
dagelijks leven

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Jasper Léonard, fotograaf en filmmaker, heeft reeds tal van bijzondere fotoboeken gepubliceerd. Met een speciale tilt-shiftlens, waarmee hij scherp kan stellen op een klein deel van zijn beeld, fotografeert hij vanop kranen en daken en vanuit helikopters. Zo maakt hij verbazingwekkende beelden uit de hoogte van mensen en locaties in miniatuur. Zijn composities lijken op geënsceneerde maquettes in micro zoals bij de gekende Slinkachu. Maar Léonard fotografeert steeds de realiteit! Zijn doorgedreven blik en kundigheid zorgen voor deze fascinerende beelden waar je niet op uitgekeken raakt.
In dit kijk- en zoekboek – zijn eerste werk voor kinderen (én volwassenen) – bundelt hij zijn foto’s van over de hele wereld in thema’s: kastelen, sport, feest, stad, treinen, strand, luchtballonnen, dieren, sneeuw, mensen, … Je ziet ballons opstijgen vanop de Grote Markt in Sint-Niklaas, giraffen in de Antwerpse Zoo, wolkenkrabbers in New-York, zonnebaders op het strand, lampionnen in Thailand, de rode ‘Rock Strangers’ van Arne Quinze op de dijk van Oostende, en nog veel meer. Bij elke foto staan enkele kijk- en zoekopdrachten. Bijzonder origineel zijn deze niet, maar ze scherpen wel je aandacht aan. Achteraan zie je de foto’s in het klein met erbij de antwoorden. Jammer dat hier de locaties van elke foto niet zijn vermeld, want je bent als kijker ook vaak benieuwd naar waar de foto genomen is.
Het geheel is uiterst verzorgd vormgegeven tot een te begeren prentenboek met een grote opening op de kaft alsof je zelf door de lens kijkt.
Een opvallend werk dat verwondering en verbazing opwekt en je uren in zijn ban houdt.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Jasper Léonard   

Illustrator
Jasper Léonard   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2018

ISBN
9789401450782

Aantal pagina's
76

Prijs
€17,99