Mijn vader is een saucisse

aanrader Coverafbeelding van: Mijn vader is een saucisse

Trefwoord(en)
werkloosheid
theater
pesten
steun
familie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Zoë heeft een erg goede band met haar vader. Wanneer hij plots zijn ontslag geeft om zijn grote droom, acteren, waar te maken, besluit ze hem te helpen. Want het is duidelijk dat hij steun nodig heeft. Zijn audities leveren niets op en hij raakt in de put. Maar Zoë blijft hem motiveren tot hij een rol te pakken krijgt.
Ondertussen probeert ze zelf haar draai te vinden op school, waar ze last heeft van enkele pestkoppen. Dankzij haar vader mag ze twee weken thuisblijven, ideaal om hem te helpen bij het instuderen van rolletjes voor de audities. Maar het moet allemaal stiekem gebeuren, haar moeder, zus en broer mogen niets te weten komen. Wat natuurlijk niet vol te houden is…

Dit verhaal was eerst een novelle, die door Jean-Claude van Rijckeghem omgevormd werd tot een filmscript. Daarna werd het door Sarah Devos bewerkt tot dit vlotlezende boek. Een heerlijk verhaal boordevol humor, ook al zit er heel wat drama in verwerkt. Heel wat thema’s komen aan bod in dit verhaal: een moeder die zaken doet in het buitenland voor het bedrijf dat ze erfde van haar vader maar die liever wat kleinschaliger zou werken, een vader die ongelukkig is met zijn saaie job en zijn dromen wil waarmaken, een zus die alleen oog heeft voor haar vriendje, een broer die zich wapent tegen allerlei rampscenario’s in de wereld en dan nog pesterijen op school. Al deze gegevens worden vlotjes gemixt tot een vrolijk verhaal met bijzondere personages. De karakters zijn erg uitgesproken maar nergens karikaturaal. De vlotte schrijfstijl stimuleert je enthousiasme om alles te weten te komen over deze bijzondere personages. Het verhaal heeft veel vaart en laat je meegenieten van de verrassende belevenissen van deze familie.
Net als de film een vrolijke aanrader.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Agnès de Lestrade
Jean-Claude Van Rijckeghem

Uitgeverij
Horizon   


Jaartal
2021

ISBN
9789463962537

Aantal pagina's
174

Prijs
€14,99