Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom

Coverafbeelding van: Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom

Trefwoord(en)
klassiekers
familie
versjes
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Altijd fijn als de klassiekers van Annie MG Schmidt (1911-1995) weer tot leven worden gewekt. Zoals eerder ‘Dikkertje Dap’ en ‘M’n opa’ en nu deze ‘Tante en oom in Laren’ uit 1950.
Waarin een oom en een tante uit Laren al jaren in een hoge eikenboom wonen. Het is er open en vrij en ze hebben er geen lastige buren met radio’s enzo. Tante heeft soms haar twijfels bij deze originele woonst, maar oom weet haar met gemak te overtuigen van alle voordelen. En de kinderen hebben het er ook best naar hun zin. Dus draait ze snel weer bij…
Noëlle Smit interpreteert het versje op bijzondere wijze en associeert er vrij op los. In haar prenten verbeeldt zij een hele wereld die veel verder gaat dan de woorden zelf. Het geheel is een feest van levensvreugde en dolle fantasie. Bonte kleuren en vele details buitelen over elkaar heen en doen je intensief kijken, zoeken en ontdekken.
Fijn dat de tijdloze schrijfsels van deze ‘grande dame’ uit de Nederlandse kinderliteratuur telkens weer geïnterpreteerd worden en zo voor elke generatie beschikbaar blijven.

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
Noëlle Smit   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2023

ISBN
9789045129051

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99