Mijn superslimme ik!

Coverafbeelding van: Mijn superslimme ik!

Trefwoord(en)
uitvindingen
slim
wedstrijden
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Cornelis is gek op uitvindingen. Hij heeft zelf al enkele spullen uitgevonden en wil dan ook graag naar een grote uitvindersbeurs in Parijs. Maar hij heeft geen geld en ook zijn enthousiaste opa is blut. Maar Cornelis heeft een subliem idee: hij gaat iets uitvinden om het brein van zijn zus te kunnen lenen. Dan kan hij meedoen aan een TV-quiz en met het prijzengeld naar de uitvindersbeurs. Er is slechts één probleem. Zijn superslimme zus heeft al snel door wat hij probeert te doen en is daarna erg boos wanneer hij meedoet aan dezelfde quiz als zij. Wie zal er winnen?

Dit hilarische verhaal barst van de fantasie. Niet alleen de uitvindingen van Cornelis zijn knettergek, ook zijn pogingen om het brein van zijn zus te stelen zijn hilarisch. Het wordt zelfs extra grappig wanneer hij deelneemt aan de quiz als zichzelf, zonder snufjes, en verrassend genoeg door de voorrondes geraakt. Wat er daarna gebeurt kan je zelf nooit bedenken.
De tekst is vlot geschreven in een groot lettertype, waardoor minder goede lezers niet afgeschrikt zullen worden. Ook de vele grappige illustraties helpen daarbij. De gekke invallen van Cornelis zorgen voor veel plezier bij het lezen. Zijn levenslust is aanstekelijk, zelfs zijn zus en ouders raken in de ban van zijn enthousiasme.
Een hilarisch avontuur van een jonge uitvinder.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Joanna Simmons

Illustrator
Nathan Reed   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2020

ISBN
9789463850346

Aantal pagina's
236

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I stole my genius sister’s brain

Vertaler(s)
Pim Lammers