Mijn spook en ik

Coverafbeelding van: Mijn spook en ik

Trefwoord(en)
spoken
bang

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Yas ligt in bed. Plots ziet hij een spook, een spook dat Yas’ naam kent. En boos is omdat Yas zijn naam niet kent. Hij heet Kwakabubbelhuppelappeltaart, maar Yas mag hem Kwaak noemen. Kwaak vindt Yas een schijthaas. Om te bewijzen dat dat niet zo is, gaat Yas met Kwaak in het donker de straat op. Daar vertelt Kwaak over Yas’ buren, die allemaal bang waren voor iets. Buurman Abdel was bang voor honden. Els en Ellen, die samen wonen, waren bang voor het donker. En tante Ko, die steeds met iedereen een praatje slaat, was bang voor mensen, om met hen te praten. Kwaak heeft hen allemaal van hun angst afgeholpen. En nu wil hij Yas helpen, ook al beweert die dat hij geen schijthaas is. En dan vertelt Kwaak zijn geheim. Hij is namelijk bang… van kinderen.

Bang zijn is niet erg. Iedereen is wel eens bang. Maar het is pas erg wanneer je er met niemand over kan praten. Dat wil Kwaak duidelijk maken aan Yas. En aan de lezers.
Het verhaal leest vlot, met heel wat humor. Vooral de gekke namen die Kwaak voor de mensen bedenkt, zijn hilarisch. Na het verhaal volgen nog wat extra’s, zoals het diploma Personal Spook van Kwaak, een kruiswoordpuzzel en anti-angst-tips van Kwaak en Yas.
Alle belevenissen van Kwaak en Yas werden door Floor de Goede in aantrekkelijke, levendige illustraties verwerkt. Ze vullen soms volledige pagina’s, of zorgen voor tussendoortjes in de tekst. Daardoor zit er veel variatie in de bladspiegel, wat zeer uitnodigend werkt voor jonge lezers.
Dit boek hoort thuis in de reeks Tijgerlezen, waarbij leesplezier centraal staat. En dat plezier is met dit boek verzekerd!

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Edward van de Vendel   

Illustrator
Floor de Goede   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2023

ISBN
9789045128849

Aantal pagina's
109

Prijs
€14,99