Mijn plaatjes na de storm

aanrader Coverafbeelding van: Mijn plaatjes na de storm

Trefwoord(en)
fantasie
humor
veranderen
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De eenvoudige maar opvallende cover van dit boek en de vrij zakelijke titel maken je nieuwsgierig. Dus open je met veel plezier en grote belangstelling het boek en word je pagina na pagina verrast door een helder en origineel concept dat je verbeelding prikkelt. De ‘Aha’s’ en de vele glimlachen zullen het lees- en kijkplezier met een vanzelfsprekendheid verhogen.
Op elke dubbele pagina zie je een bepaalde situatie, met links ervoor en rechts erna. Zoals ‘Mijn plaatjes na de olifant’ waarbij de peer moes is geworden en het varken een platte worst. Of ‘Mijn plaatjes na het bommetje’ waarbij alle zeedieren uitgeteld boven op de wipplank liggen. Of ‘Mijn plaatjes na de verkoudheid’ waarbij de sinaasappel niet meer een sidaasappel is en de pastinaak niet meer een pastidaak. Enzovoort. Mijn plaatjes na te veel chips, na de nacht, na de kapper, en veel meer. Elke situatie bulkt van de spitsvondigheden en de hilarische humor. Je kijkt, zoekt, ontdekt, vindt verbanden, verzint verhalen, bedenkt zelf andere verbanden en verhalen, en nog meer. Dit boek biedt je oneindig veel mogelijkheden en uren kijk-, lees- en verzinplezier. Individueel bij je thuis of in groep in de klas of elders.
De prenten zijn helder en licht cartoonesk. Op het eerste zicht oogt dit boek als zo’n typisch ‘eerste woorden-boekje’. Maar dat is maar schijn, want meteen ontdek je een heel ander concept dat je verrast en blij maakt.
Toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar, maar even goed voor ouder en zelfs volwassenen vanwege zijn gelaagdheid en groteske humor.
Zoveel verrassende originaliteit en heerlijke humor, dat kunnen wij alleen maar aanraden aan jong én oud.

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Éric Veillé

Illustrator
Éric Veillé

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2023

ISBN
9789492986702

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Mon imagier après la tempête

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg