Mijn peuter speelt

aanrader Coverafbeelding van: Mijn peuter speelt

Trefwoord(en)
spelen
knutselen

Genre
hobby

Vanaf
1 jaar

Peuters ontdekken de wereld. Hen bezighouden is niet altijd gemakkelijk. Ze zijn snel afgeleid en worden geprikkeld door alles wat ze zien of tegenkomen tijdens hun verkenningstochten in huis. Het is dan ook een kunst om activiteiten te verzinnen die peuters even kunnen boeien. Tegelijk wil je ze ook graag stimuleren om zelf iets te ontdekken, of om hun motoriek te verbeteren. Daarvoor heb je geen duur speelgoed nodig, je kan al heel wat bereiken met wat je gewoon in huis hebt. Heel wat kosteloos materiaal is een bron van speelgoed, na een kleine aanpassing.
Dit handige boek bundelt allerlei spelletjes en deelde ze op in 3 groeifasen: 12 tot 18 maanden, 18 tot 24 maanden en 2 tot 3 jaar.
Tussen 12 en 18 maanden kan de peuter vooral op verkenning. Een kiekeboebord, kleefkunst, een waterstation, een steekspel en een muur-parcours zijn snel in elkaar geknutseld met eenvoudige materialen en zorgen voor heel wat plezier.
Tussen 18 en 24 maand kan je aan de slag met een dinosaurusexpeditie, een autobaan, eendjes vissen en het juiste ijsje zoeken.
Tussen 2 en 3 jaar mag het al iets moeilijker worden met een duwparcours, ringwerpen, een kerstboom versieren en eerste teloefeningen.
Dit boek bevat zo maar even 60 ideeën voor spelletjes. En allemaal zijn ze zo uitnodigend dat je ze onmiddellijk wil uittesten. Nergens krijg je het gevoel dat het te ingewikkeld is, of te veel werk. Kleine illustraties verduidelijken hier en daar een handeling. Grote foto’s met peuters die enthousiast aan het spelen zijn tonen hoe eenvoudig de spelletjes zijn maar ook hoeveel plezier een peuter ermee heeft.
Dit is een fantastisch ideeënboek waar elke ouder, grootouder en anderen die met jonge kinderen te maken hebben een schat aan spelletjes in kan vinden. Een handige aanrader!

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paulien De Smet

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Mama Baas

Jaartal
2020

ISBN
9789401466462

Aantal pagina's
127

Prijs
€17,99