Mijn papa is het grootst

Coverafbeelding van: Mijn papa is het grootst

Trefwoord(en)
dieren
groot
vaders
vergelijken
fauna

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Zoals het elk kind betaamt, is zijn of haar papa de grootste. Ah ja!…
Zo ook voor elk dierenjong in dit beeldige prentenboek.
15 op een rij, pagina na pagina: de berggorilla, de lederschildpad, de witte neushoorn, de reuzenmantra, de orka, en vele anderen. Tot mama blauwe vinvis die met haar max 33 meter lengte en max gewicht van 170.000kilo zelfs groter is dan papa blauwe vinvis en dus met gemak alle vergelijkingen beslecht (én wint!).
Dit originele concept is met de grootste zorg uitgewerkt in de herkenbare, artisanale werkwijze die Boerendans kenmerkt. Haar houtsneden met zachte natuurtinten houden je aandacht vast. De composities, het fijne gutswerk en de verstilde dieren dwingen respect af.
De eenvoudige tekst leest vlot en zit vol verrassende weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat elke orkafamilie een ander dialect spreekt? En dat een walrus kan blozen als hij een vrouwtje ziet? Dat een grote albatros in 2 maanden rond de aarde kan vliegen en ondertussen ook in de lucht slaapt? En nog veel, veel meer. Heerlijk om dit soort weetjes te ontdekken. Bij elk dier lees je ook de naam in het Nederlands en in het Latijn en de grootte (en het gewicht).
Tot slot ook een pluim voor Bockting Design die het geheel doordacht vorm gaven tot een te begeren werk dat zowel kinderen als volwassenen zal bekoren.

Eric Vanthillo - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Henriette Boerendans   

Illustrator
Henriette Boerendans   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025771287

Aantal pagina's
36

Prijs
€15,99