Mijn opa de trekvogel

Coverafbeelding van: Mijn opa de trekvogel

Trefwoord(en)
Marokko
migratie
andere culturen
tradities

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Adam en zijn opa hebben een bijzondere band. Adam is een nieuwsgierig jongetje dat woont en opgroeit in Amsterdam. Zijn opa komt uit Marokko. Adam en zijn opa maken vaak ingebeelde vliegtuigreizen in de woonkamer, op echte vliegtuigstoelen. Opa neemt Adam vertellend mee naar Marokko. Hij vertelt over zijn leven in Marokko, het leven in de stad, het dorp, de bergen, … Op een dag reizen opa en Adam ook echt naar Marokko. Ze zijn uitgenodigd op het huwelijk van de dochter van de burgemeester van Fès. Adam komt ogen en oren te kort: ze wandelen door de medina, bezoeken de school waar opa vroeger lesgaf, gaan langs een familiebedrijf waar mozaïektegels gemaakt worden, … Ze reizen ook naar het geboortedorp van opa. Daar neemt opa een beslissing…

In dit verhalende fotoboek wordt de lezer helemaal ondergedompeld in het leven en de wereld van een Nederlands-Marokkaanse familie. Samen met Adam maak je kennis met Marokkaanse tradities en verschillende gerechten. In deze mooie uitgave vertellen de vele foto’s mee het verhaal. Sommige woorden zijn groen gedrukt. Deze woorden worden dan geduid of verklaard in kleine stukjes groene tekst.

Dit boek verschijnt bij de tentoonstelling Ziezo Marokko in Tropenmuseum Junior. Deze tentoonstelling loopt van oktober 2015 tot maart 2018. Je kan een vrijkaartje winnen door mee te doen met de prijsvraag achterin het boek!

Inge Umans - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Ruben

Illustrator
René Put
Brigitte Gootink

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2015

ISBN
9789045118550

Aantal pagina's
186

Prijs
€14,99