Mijn kleuter speelt

aanrader Coverafbeelding van: Mijn kleuter speelt

Trefwoord(en)
spelen
knutselen

Genre
hobby

Vanaf
3 jaar

Dit boek is de opvolger van ‘Mijn peuter speelt’ en biedt een bonte verzameling van spelletjes voor kleuters van 3 tot 6 jaar. Ook kleuters ontdekken nog volop hun leefwereld. Het is dan ook erg boeiend om hen spelletjes aan te reiken die hen helpen bij die ontdekkingen. De 60 spelletjes die verzameld werden in dit boek stimuleren kleuters om te ontdekken en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.
Het boek werd opgedeeld in 3 delen: spelen voor 3 jaar, voor 4 jaar en voor 5 jaar. Maar je moet je op die leeftijdsaanduiding niet blind staren. Elk kind ontwikkelt zich anders, dus kunnen spelletjes uit een andere leeftijdscategorie soms beter aansluiten bij hun groei.
Vanaf 3 jaar is het prettig om vormpjes te plakken, om samen wasknijperfiguurtjes te maken, om een rupsenrace te houden en om te leren tellen.
Vanaf 4 jaar is een knikkerbaan leuk speelgoed, net als een verrekijker van wc-rollen of een ballendoolhof.
Vanaf 5 jaar is er tijd voor een vangspelletje, een schuifpuzzel, een kijkdoos en een draagbare garage.
Het prettigste aan deze spelletjes is dat je ze allemaal zelf kan maken, met materiaal dat je gewoon in huis hebt. Kleine illustraties maken duidelijk hoe je het spelletje maakt. Een grote foto met een spelende kleuter toont het resultaat. Die foto’s laten je onmiddellijk zin krijgen om allerlei spelletjes te maken en uit te proberen.
Een duidelijk en interessant ideeënboek waarin heel wat ouders, grootouders en leerkrachten inspiratie kunnen vinden. Een aanrader door zijn eenvoud en originaliteit!

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paulien De Smet

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Mama Baas

Jaartal
2021

ISBN
9789401474627

Aantal pagina's
127

Prijs
€17,99