Mijn kleine geluksdoosje

Coverafbeelding van: Mijn kleine geluksdoosje

Trefwoord(en)
geluk
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het meisje uit dit fantasierijke prentenboek met vele flapjes kreeg van haar oma een porseleinen doosje. Niet zomaar een doosje, maar een uit de piepende kast waar belangrijke dingen in bewaard worden. Het meisje is nu groot genoeg om zich over het doosje te ontfermen en er iets belangrijks in te stoppen. Maar wat? Zij weet niet goed wat eerst te kiezen. Iets breekbaars? Iets waar zij van houdt? De parapludagen als zij met haar laarsjes door de plassen springt? De zeepbellen die zij met haar zusje Lili blaast? Geluksbrengers, feestjes en snoepjes? Het reusachtige geluk van Lili’s eerste stapjes? Geen woede of verdriet, maar vele kleine beetjes geluk om van te proeven met brood, melk en chocolade. En ’s avonds, als zij haar doosje opent, schittert al het geluk van de dag erin.
Dit gevoelige prentenboek toont vele objecten, gebeurtenissen en herinneringen die allemaal iets warms uitstralen. Gezelligheid troef dus!
Een verhaal moet je hier niet zoeken, wel een feest om te kijken, te zoeken en te vinden. Want achter de vele flapjes her en der in de tekeningen wachten je vele verrassingen die leuk om te ontdekken zijn. Het centrale hoofdpersonage loodst je doorheen deze tedere wereld met veel plezier. De paginagrote prenten zijn luchtig en rijk aan fantasie. Zij creëren samen een herkenbare wereld vol dromen en fantasietjes. Subtiele kleuren geven het geheel een gedoseerde vrolijkheid. Het zijn vooral de flapjes die dit boek bijzonder maken. Zij maken het voor de jonge doelgroep tot een speels hebbeding.

Eric Vanthillo - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Jo Witek

Illustrator
Christine Roussey   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2016

ISBN
9789002261688

Aantal pagina's
28

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Ma boite à petits bonheurs

Vertaler(s)
Saskia Martens