Mijn grote eerste woordenboek

Coverafbeelding van: Mijn grote eerste woordenboek

Trefwoord(en)
musea
voorwerpen
woorden
Londen

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Met dit bont gekleurde, stevige kartonboek in groot formaat is elke nieuwsgierige peuter uren zoet. Zoeken, ontdekken, aanwijzen, lezen, luisteren, … Je kan er vele kanten mee uit.
In 14 overzichtelijke thema’s vind je alle woorden terug: dieren, kleuren, vormen, getallen tot 10, tegenstellingen, voertuigen, in de tuin, op de boerderij, aan zee, mijn lichaam, aankleden, etenstijd, speelgoed en in en om het huis. Elk thema is duidelijk zichtbaar aan de zijkant van het boek met trapsgewijze tabs. De afbeeldingen zijn foto’s van voorwerpen of van tekeningen die je kan terugvinden in het British Museum in Londen. Wil je meer te weten komen over die woorden, dan is er vooraan een QR-code die je voert naar een Engelstalige pagina van het museum met verklaring (herkomst, betekenis, …) van alle afbeeldingen en woorden.
En achteraan vind je een andere QR-code die je voert naar een Nederlandstalige internetpagina waar je alle woorden kan horen zonder de afbeelding erbij.
Een hele reeks van mogelijkheden dus met dit boek dat met zijn zachte kleuren en zijn heldere afbeeldingen, al dan niet in kleurrijke kadertjes, verzorgd en aangenaam is uitgegeven. 

Eric Vanthillo - juli 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Nosy Crow   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2024

ISBN
9789047715986

Aantal pagina's
20

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Big Book of First Words

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen