Mijn gouden boekje over Frida Kahlo

Coverafbeelding van: Mijn gouden boekje over Frida Kahlo

Trefwoord(en)
kunst
kunstenaars
beeldende kunst
biografieën

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Ken je Frida Kahlo of herken je haar portretten? Misschien weet je dat ze een belangrijke kunstenares was of misschien heb je nog nooit van haar gehoord. Geen nood: Mijn gouden boekje over Frida Kahlo vertelt je het levensverhaal van de wereldberoemde Mexicaanse schilder.
Met evenveel kleur als haar eigen werk kan je Frida volgen die van klein meisje met de droom om dokter te worden opgroeit in een vaak bedlegerige jonge vrouw die de wereld verbaast met haar prachtige schilderijen. Je komt te weten dat ze niet alleen heel slim maar ook ondeugend was en dat ze pas begon te schilderen omdat ze na een ongeval lange tijd enkel haar armen en handen kon bewegen. Je ziet haar kleding en uiterlijk excentrieker worden tot ze net zo kleurrijk is als de Mexicaanse cultuur waar ze zoveel van hield. Mocht je al bekend zijn met het werk van Kahlo, dan geniet je dubbel van de illustraties van Elisa Chavarri die niet alleen Kahlo’s stijl maar ook enkele van haar werken in het boek verwerkte.
Mijn gouden boekje over Frida Kahlo vertelt het levensverhaal van één van de bekendste kunstenaars van de 20ste eeuw maar vooral dat van een meisje dat ondanks alle tegenslag in haar leven vecht voor schoonheid en kunst. Een dun, kleurrijk boekje voor iedereen die betoverd wil worden door Kahlo’s hartstocht.

Mathilde Lemm - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Silvia Lopez

Illustrator
Elisa Chavarri

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2021

ISBN
9789047629061

Aantal pagina's
26

Prijs
€8,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
My Little Golden Book about Frida Kahlo

Vertaler(s)
Mascha de Vries