Mijn eigen ster

Coverafbeelding van: Mijn eigen ster

Trefwoord(en)
sterren
vriendschap
helpen
afscheid

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een klein meisje vindt een ster die uit de hemel gevallen is. Hij is dof en zonder gloed en het meisje verzorgt hem tot hij er weer netjes uit ziet. Zo worden ze beste vrienden. Het meisje komt veel te weten over sterren en planeten. Langzaam aan begint de ster weer te glanzen en schitteren. Tot hij op een dag wil vertrekken. Ze nemen afscheid en vanaf dat moment kan het meisje elke nacht de ster vanuit de verte begroeten.

Het meisje en de ster worden vrienden terwijl het meisje de ster verzorgt. Zo heeft ze even het gevoel dat ze een eigen ster heeft. Toch is ze niet droevig wanneer hij vertrekt, ze wist immers dat de ster maar tijdelijk bij haar was.
De vlotte tekst rijmt en beperkt zich tot de essentie. Er valt immers veel te ontdekken in de illustraties, waar de tekst voor een kleine aanvulling zorgt. De illustraties vertellen eigenlijk het verhaal: het vinden van de ster, het verzorgen en koesteren, het samen tijd doorbrengen en tot slot het vertrek. Zachtgekleurde, sfeervolle illustraties vertellen dit warme verhaal over een ongewone vriendschap.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Rosalind Beardshaw   

Illustrator
Corrinne Averriss   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2019

ISBN
9789051167528

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
My Pet Star

Vertaler(s)
Mariella Manfré