Mijn eerste vogelboek

Coverafbeelding van: Mijn eerste vogelboek

Trefwoord(en)
vogels
natuur

Genre
informatief

Vanaf
6 jaar

Dit meer dan fraai ogende prentenboek over vogels die je kan spotten in je nabije buurt (tuin, park, bos, balkon, …) toont je 23 verschillende soorten. De titel is wat misleidend, want voor een ‘eerste’ vogelboek is het erg uitgebreid. Zeker de tekst.
Elke vogel krijgt 2 pagina’s toegemeten, waarop je eerst en vooral een grote tekening ziet van de vogel in kwestie, met daarnaast een kort, algemeen tekstje en meer informatie in overzichtelijke kadertjes: feiten (aantal, lengte, vleugelspanwijdte, voedsel en leefomgeving), eieren (formaat en legselgrootte) en nog een verrassend ‘wist-je-ditje’.
De kleurrijke tekeningen zijn helder en herkenbaar en lichtjes geromantiseerd in een decor van bloesem of blaadjes. De bewuste keuze van de makers om niet voor foto’s te opteren leidt tot discussie. De gehele vormgeving creëert schoonheid en is origineel, maar voor een non-fictie-boek verliest het hierdoor aan herkenbaarheid. Foto’s zouden duidelijker geweest zijn.
Maar goed, als kijk-, ontdek- en samenleesboek is dit een mooie stimulans om op ontdekking uit te gaan in de wijdse natuur.

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Walker Books (uitgeverij)   

Illustrator
Zoë Ingram   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047711728

Aantal pagina's
54

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
My First Book of Birds

Vertaler(s)
Jesse Goossens