Mijn eerste doosje vol vormen

aanrader Coverafbeelding van: Mijn eerste doosje vol vormen

Trefwoord(en)
vormen
baby’s
kleuren
fantasie
associëren

Genre
babyboek

Vanaf
1 jaar

Inge Rylant is geen onbekende in het kinderboekenlandschap. Na het illustreren van diverse kartonboeken in de reeks ‘Wijze Weetjes’ startte ze met haar eigen boeken zoals ‘Dat kan ik wel/Dat kan ik niet’.
Deze keer maakte zij meer dan een boek; het geheel is een kleurrijk concept waarin zij fantasie en humor koppelt aan abstracte vormen. Vier kleine, stevige kartonboekjes zitten in een grote al even stevige doos met magneetsluiting. Alleen al het openen van deze doos prikkelt je verbeelding en nieuwsgierigheid. Elk boekje toont je een vorm: een vierkant, een cirkel, een driehoek en een halve cirkel. In elk boekje associeert zij vrij op die vorm: het vierkant vind je terug in een puzzel en ook in een puzzelstukje, in een kleerkast en in een opgevouwen t-shirt, in een raam en in een vaas die voor dat raam staat, enzovoort. Aan ideeën en fantasie geen gebrek. Wat deze kartonboekjes bijzonder maakt zijn de originele en subtiele verhalen of linken tussen de objecten. Zoals de bijenkorf en de bij, de kikker en de steen waarachter hij zich verstopt, de wortel en de geraspte stukjes onder de rasp, het spiegelei en datzelfde ei in de ronde pan, en veel meer. In elk boekje vind je 7 dubbele prenten terug die telkens bij elkaar horen en die je prikkelen om te zoeken, te vinden, te benoemen en om verhalen te verzinnen.
De gekende stijl van Rylant met haar gestileerde maar herkenbare prenten in felle en contrasterende kleuren maakt dit geheel tot een gewild hebbeding voor baby’s en peuters. Maar ook volwassenen zullen zich verbazen over zoveel strakke schoonheid.
Binnen het genre van kartonboekjes zeker een aanrader!

Eric Vanthillo - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Inge Rylant

Illustrator
Inge Rylant

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789464019858

Aantal pagina's
16

Prijs
€24,50