Mijn dagen met Niets

Coverafbeelding van: Mijn dagen met Niets

Trefwoord(en)
epidemie
eenzaam
vervelen
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Elshontely en haar mama zitten thuis in hun kleine flat. Buiten heerst een epidemie waarbij men iedereen aanraadt om zo veel mogelijk thuis te blijven. De papa van Elshontely werkt als verpleger in een ziekenhuis, die blijft zoveel mogelijk weg van zijn familie, voor de veiligheid. Elshontely mist hem vreselijk. En ze verveelt zich. Haar mama naait de hele dag mondkapjes en heeft geen tijd om met Elshontely bezig te zijn. Wanneer die zich zo erg verveelt dat ze haar mama voortdurend stoort, bedenkt die iets erg speciaals. Ze laat Elshontely van op het balkon vissen, met een stok, een touw en wat brood eraan. Elshontely vindt het een belachelijk spelletje, tot ze beet heeft. Want ze vangt Niets!

Dit fantasievolle verhaal speelt in op de actualiteit. Thuisblijven omwille van een niet nader genoemde epidemie, les krijgen via de computer, binnen moeten blijven met mama in een veel te kleine flat, boodschappen die aan huis gebracht worden: allemaal zeer herkenbaar. Tot het verhaal een erg verrassende wending krijgt. Want wat begint als een spelletje, vissen vanaf het balkon, verandert in een dagvullende bezigheid die al snel uit de hand loopt.
In een vlotte stijl slaagt de auteur erin je mee te nemen in deze mysterieuze kant van de werkelijkheid. Waar eindigt die, en waar begint de fantasie? Wat gebeurt er echt? Heerlijk om daarover na te denken en bij te fantaseren. De relatie tussen Elshontely en haar moeder wordt knap weergegeven in hun dialogen. Elshontely praat ook met zichzelf, waardoor de lezer haar nog beter leert kennen. Er wordt een heel speciale sfeer gecreëerd voor die twee personages. Hun leefwereld beperkt zich tot een kleine flat, waardoor het niet zo gek is dat ze hun wereld willen opvullen met iets speciaals, iets van hen alleen.
Een mooi en mysterieus verhaal dat nauw aansluit bij de actualiteit.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Mireille Geus   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712787

Aantal pagina's
110

Prijs
€14,95