Mijn broer en ik

Amira’s broer Adam is een bijzondere jongen. Hij moet erg regelmatig weg voor onderzoek en kan niet tegen hitte. Toch overhaalt Amira hem om op een snikhete zomerdag mee naar het zwembad te gaan. Adam vindt het wel leuk in het zwembad. Maar dan gebeuren er vreemde dingen.  Adam wil plots weg en praat wartaal. Hij gaat ervandoor. Amira gaat hem achterna en ontdekt dan een bijzonder geheim.

Dit korte verhaal is door de auteur geschreven voor de Maand van de filosofie. Hij wil de lezer doen nadenken over techniek die ons omringt en robots die steeds dieper in ons leven plaats veroveren. Waarbij op den duur het verschil tussen echt en onecht dreigt te verdwijnen.
De gebeurtenissen rond het zwembad zijn herkenbaar, zeker op een warme zomerdag. De kinderen die de auteur opvoert komen realistisch over. Zeker Amira die zich vragen stelt over de dingen die rondom haar broer gebeuren. Vragen waarop ze in eerste instantie weinig antwoorden krijgt. Tot ze zelf op onderzoek uitgaat en de waarheid ontdekt. Een waarheid die haar verrast en verwart maar die ze toch weet te plaatsen in haar leven. En met een verrassend slot.
Klein verhaal rond artificiële intelligentie en de impact in het leven van een gewoon meisje.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Abdelkader Benali   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2019

ISBN
9789045122922

Aantal pagina's
80

Prijs
€4,95