Mie Raat

Coverafbeelding van: Mie Raat

Trefwoord(en)
piraten
zee
zeemeerminnen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Mie Raat is een piratenmeisje dat met haar papegaai Kokkoo en haar boot op zoek is naar buit. Ze is voor niemand bang en vertrekt met haar houten been en een lap voor haar oog. Ze ontmoet een walvis in wiens buik heel wat troep zit. Ze neemt die mee als buit, net als de man die in de buik van de walvis zat. Hij is overvallen door een grote man met een baard, die alles wat hij had meenam als buit. Daarna ontmoet Mie ook nog Kok, Spook, Ex Ploor en Si Reen, die allemaal door dezelfde man overvallen zijn. Ze varen allemaal met Mie mee, op zoek naar de man en zijn buit. Na een storm raken ze in de problemen en is de man hen te slim af. Wat nu?

Dit leesgroeiboek neemt jonge lezers mee van AVI M3 tot AVI M4. Na een vlotte start ontmoet Mie heel wat boeiende personages. Maat houdt van rommel sorteren, Kok houdt van koken, Spook wil graag spoken maar is zijn laken kwijt, Ex Ploor wil op expeditie en Si Reen wil zingen. Misschien zijn die mensen wel interessanter dan een buit? Mie is een stoere meid die wat ruw overkomt, maar uiteindelijk voor een mooi slot zorgt. De tekst leest vlot en stimuleert jonge lezers om hun leesvaardigheden uit te breiden.
Paginagrote kleurrijke illustraties worden afgewisseld met fijnere potloodtekeningen in kleur tussen de tekst. De lay out zorgt voor een ruime bladspiegel, wat erg aangenaam leest. Tekst en illustraties vullen elkaar mooi aan en zorgen samen voor een avontuurlijk verhaal voor jonge lezers.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Katrien Vandewoude   

Illustrator
Claudia Verhelst

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915183

Aantal pagina's
135

Prijs
€17,50