Middernacht – Schaduwhotel

Coverafbeelding van: Middernacht – Schaduwhotel

Trefwoord(en)
gezin
demonen
vriendschap
griezelen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De ouders van Vic hebben een vervallen hotel gekocht ergens op een heuvel. Bij aankomst is er een dorpsbewoonster die hen waarschuwt niet verder te gaan. Elk van de gezinsleden ziet zijn eigen droomkasteel voor zich. Dat vindt Vic vreemd. ’s Nachts verschijnen er schaduwen op de muren. Enkel Vic kan ze zien. Als hij in het dorp een meisje ontmoet dat de schaduwen ook kan zien, besluiten ze samen op onderzoek uit te gaan. Ze stuiten op een duister Kwaad. Kunnen ze het stoppen vooraleer het losbreekt?

Dit is geen verhaal voor iemand die bang is in het donker of in alle schaduwen mogelijk gevaar ziet. Anderzijds valt er niet echt veel te griezelen in dit verhaal. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, maar zijn niet realistisch. De lezer moet dus meegaan in de fantasie van het verhaal. Een aantal zaken blijven ook vaag.
Het verhaal verloopt grotendeels chronologisch. Het wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van Vic. De dingen die Vic denkt, staan cursief gedrukt. Door de ruime bladzijde en de fijne letter leest het verhaal heel makkelijk. Tussen elk hoofdstuk staan er heel duistere illustraties die de donkere sfeer moeten versterken. Ze passen wel bij het verhaal.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Middernacht

Jaartal
2023

ISBN
9789463374828

Aantal pagina's
167

Prijs
€14,50