Miauw, miauw, miauw! – de mooiste gedichten over poezen en andere dieren

Coverafbeelding van: Miauw, miauw, miauw! – de mooiste gedichten over poezen en andere dieren

Trefwoord(en)
dieren
katten
poëzie
humor
fantasie
klassiekers

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

De heerlijke oude, verhalende verzen van Annie M.G.Schmidt met sprankelende prenten vol humor van Sylvia Weve in een doordachte en fijne vormgeving van Steef Liefting, het bewijst maar weer eens dat grote talenten samen heel wat moois kunnen bereiken.
De vele verzen over dieren, oorspronkelijk uit 1987, doorstaan met gemak de tand des tijds. Schmidt schreef met veel humor (én op rijm) over Pepijn de kat die met het geleende geld als een echte heer ging dineren in de stad. Over de dame in Bronk aan de Rijn die liever een kat had willen zijn. Over de beer in Breukelen die als de baron op het bal bij meneer Jansen verscheen. Over de hertogin van Hotemetoot en haar zeven zwarte katten. Over Bartholomeus Wortelman die een spinnen- en mierenbevolkingsregister bijhield. Over de dame in Goes met haar zwaarmoedige poes. En over zoveel meer.
Stuk voor stuk heerlijke verhaaltjes in versvorm die je met plezier (voor)leest en met gemak mee zegt. De grote schrijfkunst van de meester toont zich hierin volop: een speels ritme en een rijke taal op niveau van jong en oud.
De prenten waarmee Weve de verzen opleukt, zijn perfect. Hilarische creaturen van allerlei slag met overduidelijke expressie bevolken de pagina’s. Zij ondersteunen en versterken de ironische toon die de verzen kenmerkt.
Zo werd deze bundel een heerlijk feest vol taal maar ook visueel valt er heel wat te ontdekken.
Een fijne bundel voor wie jong is en om terug te ontdekken en te mijmeren over vroeger voor wie wat ouder is.

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045124681

Aantal pagina's
48

Prijs
€19,99