Mia en de asielhond

Coverafbeelding van: Mia en de asielhond

Trefwoord(en)
huisdieren
asiel
helpen
dierenliefde

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Mia krijgt van haar mama eindelijk een hond. Ze mag die zelf kiezen uit het nestje van Bonnie, de hond van mevrouw Van Kessel. Die vertelt dat ze vrijwilligster is bij het asiel en nodigt Mia uit om eens te komen kijken. Daar ziet Mia allemaal honden die eenzaam zijn en naar een thuis verlangen. Wanneer ze terug thuis is, vindt ze het oneerlijk dat haar kleine hond Sam het zo goed heeft bij haar en ze wil de asielhonden helpen. Ze verzamelt handdoeken en dekens maar dat is nog niet voldoende. Ze nodigt iedereen die wil uit om te komen voorlezen voor de honden. Hopelijk komen er veel vrijwilligers…

Mia is dol op honden. Ze wil dan ook helpen als blijkt dat er eenzame honden in het asiel zitten. Ze doet dat op een manier die bij haar past: eerst zelf in actie schieten en dan anderen een aanzet geven. Haar geslaagde actie zorgt voor een goed gevoel bij Mia maar ook bij alle deelnemers. Zo leert de lezer dat ook kleine daden veel kunnen betekenen.
Deze dierenliefde werkt aanstekelijk, want ook elke lezer krijgt het gevoel dat het eenvoudig kan zijn om ergens hulp te bieden. Een warm en vertederend verhaal.

Mik Ghys - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Lisa Papp   

Illustrator
Lisa Papp   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2019

ISBN
9789051167344

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Madeline Finn and the Shelter Dog

Vertaler(s)
Merel de Vink