Mercy – Zo heet ik

aanrader Coverafbeelding van: Mercy – Zo heet ik

Trefwoord(en)
vluchtelingen
baby’s
geluk
hoop

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In 2018 zong het muziekduo Madame Monsieur op het Eurovisie Songfestival het pakkende lied ‘Mercy’ over de gelijknamige baby die geboren werd in de Middellandse Zee op de Aquarius, een reddingsschip van SOS Méditerranée. Haar moeder Taiwo was 8,5 maanden zwanger toen zij in Afrika in een kleine sloep stapte, richting veiligheid en een beter leven voor haar en haar kind.
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris.
Je vivrai cent-mille ans.
Je m’appelle Mercy.
Je suis née ce matin.
Je m’appelle Mercy.
Merci, merci, je vais bien merci.”
De Eenhoorn engageerde zich om dit verhaal uit te brengen als prentenboek. Een mooie actie, temeer omdat de auteurs hun rechten afstaan aan Taiwo en Mercy zelf via de organisatie SOS Méditerranée.
Saskia Halfmouw schilderde prenten vol kleur die mooi het midden houden tussen realiteit en emotie, tussen sfeer en verhaal. De grote kleurpartijen als de wijde zee zijn indrukwekkend.
Van de Vendel vertaalde delen uit de lyrics tot een kloppend verhaal, waarbij we het ganse vluchtverhaal volgen in een notendop. Een pakkend verhaal dat binnenkomt.
En als je dan het uitgebreide nawoord leest van Emilie Satt, dan komen je haren overeind en blinken traantjes in je ogen. Zeker als je daarbij het lied zelf beluistert. Doen!
Een project vol engagement en hoop met een warm hart voor alle vluchtelingen in de wereld.
Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Emilie Satt
Jean-Karl Lucas

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914667

Aantal pagina's
34

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Mercy

Vertaler(s)
Edward van de Vendel