Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw

Coverafbeelding van: Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw

Trefwoord(en)
fantasievriendjes
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Ben heeft geen vrienden. Daarom heeft hij een fantasievriend, de Wauw.  Dat is een mollig, harig geval dat net iets groter is dan Ben. Hij heeft gekromde horens met een kaarsvlam ertussen en maakt vrolijke geluiden. Nadat Bens ouders zonder succes een verjaardagsfeestje voor Ben organiseerden, trekt Ben zich terug op het strand. Tot zijn verbazing komt de Wauw plots uit de zee gestapt. Zijn fantasievriend is levend geworden! Ben is in de wolken maar dat duurt niet lang. Hij ontmoet al snel Meneer Sleutelbeen, die ondenkbeeldige fantasievriendjes weer denkbeeldig moet maken. Hij doet dat vooral wanneer ze problemen gaan veroorzaken. Nu is het aan Ben om de Wauw te redden en duidelijk te maken dat er elders gevaarlijke ondenkbeeldigen zijn. En zo zijn er wel wat…

Veel kinderen zouden het wel fijn vinden wanneer hun denkbeeldige vriendje werkelijkheid werd. Maar er zijn zeer verschillende denkbeeldige vriendjes, en die zijn niet allemaal vredelievend. Dat kan je allemaal lezen in dit fantasievolle avontuur.
Ongewone personages beleven verrassende avonturen, want in zo’n fantasievolle wereld kan het verhaal de gekste kanten op. Dat zorgt voor veel leesplezier, want ook humor ontbreekt niet. De vlotte tekst wordt dan ook nog bijgestaan door grappige illustraties die je helemaal meenemen in de geheimzinnige sfeer van het verhaal.
Een fantasievol en grappig verhaal over denkbeeldige vriendjes die levend worden.

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Guy Bass   

Illustrator
Pete Williamson   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2021

ISBN
9789493189140

Aantal pagina's
240

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Skeleton Keys : the Unimaginary Friend

Vertaler(s)
Annelies Jorna