Meneer Monty is koekoek

aanrader Coverafbeelding van: Meneer Monty is koekoek

Trefwoord(en)
konijnen
stilte
liefde
fantasie
samenleving

Genre
leesboek

Vanaf
5 jaar

Na ‘Mijn opa is een boom’ is dit de tweede keer dat Kim Crabeels en Ingrid Godon samenwerken, en ook deze keer is het een schot in de roos!
Meneer Monty, een knorrig konijn, is altijd deftig en heeft alles onder controle. Of beter: bijna alles… In een nette tuinbroek voelt hij zich het lekkerst in de tuin. Want daar is het heerlijk, perfect én stil. Als Bennie Bever hem op een dag een brief geeft van Mejuffrouw Fornarina, volgt een spannend relaas vol liefde van aantrekken en afstoten. Ondertussen zijn daar nog Egel met zijn spraakgebrek op zoek naar slakken, Molly Mol die de mooie ‘pelouze’ om zeep helpt en Waldo de koekoeksklok met wat mankementen aan. De apotheose van het verhaal – de zangwedstrijd waar Mejuffrouw Fornarina de prijs zal uitreiken – brengt alle dieren bij elkaar. Of juist niet?… In elk geval, Meneer Monty en Mejuffrouw Fornarina, …

Kim Crabeels schrijft met voorzichtige en licht-poëtische pen een innemend verhaal met veel fantasie, nog meer emotie en een fijne humor die het geheel licht houdt. Het is een uitnodigend  voorleesverhaal in delen die elkaar naadloos opvolgen.
De al even innemende prenten van Ingrid Godon passen hier perfect bij. Met haar beelden schrijft zij mee aan het verhaal. Zij tekent, schildert, knipt en plakt en assembleert knappe prenten die je fantasie prikkelen en inspelen op je emoties. Het zachte kleurenpalet creëert de juiste sfeer waarin het voor alle dieren goed toeven is.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kim Crabeels   

Illustrator
Ingrid Godon   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401475891

Aantal pagina's
72

Prijs
€15,99